Marjanka's pages

Tips

*Tip 1*:

wanneer er iets te gebeuren staat (dierenarts bezoek, oudejaarsavond, 1ste bezoek training etc.) geef je dier vooraf wat rescue druppels   en herhaal dit zolang het nodig is.

De remedie smaakt niet vies en is redelijk makkelijk via een pipet in de bek van je dier te druppelen. Wanneer het pipet in aanraking kwam met het dier is het slim om deze daarna even met heet water af te wassen.

Je kunt ook een druppel op je vinger doen en deze dan afvegen op het tandvlees of de slijmvliezen.

Verdere plekken voor de rescue remedy toediening:  voetzolen, oksels en oorranden.

*Tip 2*:

Voor jonge dieren of voor gebruik rechtsreeks is er Rescue remedy "for kids/for pets"in de handel. Deze zijn helemaal alcohol vrij!

*Tip 3*:

De rescue zalf is soms te dik om op een groot oppervlakte te gebruiken. Neem dan een flesje bron water en doe hier 8 Rescue druppels en 4 dr. Crab Apple in. Dan heb je dezelfde ingrediënten als in de zalf en kun je (bijv. bij jeuk/huiduitslag) grotere oppervlakten behandelen.

 Bewaar het in de koelkast!

*Tip 4*:

Een karakter-trek wat specifiek bij jouw (ras) dier hoort, kan lastig zijn, maar zal nooit met een Bach remedie kunnen veranderen.  Een jachthond zal altijd jachtinstinct houden, een waakhond, zal haast altijd willen waken en een gezelschapshondje houd ervan om dicht bij je te blijven.  Ook een kat die steeds met een muis binnen komt, zul je moeten accepteren. Alleen wanneer deze eigenschappen te sterk of te zwak worden is er kans dat er iets uit balans is.

*Tip 5*:

Een makkelijk huisdier krijgt in sommige gevallen minder aandacht...maar.... is het dier wel makkelijk??? Of heeft het besloten om zich er maar bij neer te leggen en is daarbij depressief geworden? Kijk eens of er voldoende tekenen zijn dat uw huisdier nog echt plezier heeft.
Een kwispelende hond, een spinnende kat, betekent niet altijd iets positiefs

*Tip 6*:

Kant en klare middelen worden soms op internet aangeboden voor iedere voorkomende kwaal of probleem.  Soms heb je geluk en zit er precies datgene in waar jouw dier behoefte aan heeft. Maar waarom zou je dat extra risico nemen?
Laat het middel altijd op maat maken voor JOUW dier. Ieder wezen is uniek toch?!

Dat is meestal ook goedkoper ,aangezien dit soort kant en klare flesjes vaak veel duurder zijn en verkocht worden als wondermiddelen. Vaak moet je daarna alsnog verder kijken omdat het uiteindelijk niet voldoende hielp.

JIJ slikt toch ook niet de medicatie van je buurman/vrouw die misschien een heel andere oorzaak heeft met toevallig dezelfde verschijnselen?

*Tip 7*:

Wacht niet te lang met het inschakelen van een goede gedragstherapeut.  Soms is een BACHbloesem niet voldoende, maar kan dan wel heel goed ondersteunen!!!

*Tip 8*:

Kijk eens goed naar het gedrag van je dier. Lees erover zodat je weet wat jouw dier "zegt" tegen jou en tegen andere dieren

Voor honden kun je hier kijken bij het onderdeel Lichaamstaal en Lichaamstaal2

Voor katten komen deze grafische beschrijvingen nog. Voor andere dieren zul je bij de desbetreffende dier verenigingen wel iets meer te weten komen.

*Tip 9*:

Naast Bach therapie zijn er nog meer aanvullende behandelingen speciaal voor dieren. Denk eens aan accupunctuur/Reiki/fysiotherapie etc

 

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

gastenboek 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt:   © Marjanka's Pages     sitemap    links 
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.