bachbloesem voor dieren

Hoe werkt de Bachbloesem

Uit balans

Net als voor mensen kan Bachbloesems helpen bij dieren om emoties in balans te brengen.

Wanneer deze emoties door allerlei oorzaken soms te sterk tot uiting komen, zal het dier gedragsproblemen kunnen vertonen die niet in verhouding is met de aard van het beestje.

Vaak zal ook een aanvullende gedragsverandering training nodig zijn om jouw dier weer lekker te laten functioneren.

Uiteraard heeft het dier (en de verzorger) te maken met specifieke eigenschappen van het dier en dat betekent bijvoorbeeld dat een hond die van nature argwanend tegenover vreemden is, niet via een Bachbloesem ineens alle vreemden enthousiast tegemoet gaat treden.

Vooraf is het dus goed om je te verdiepen in alle karakter eigenschappen die bij het dier horen. 

Oorzaak en gevolg

Er zijn heel veel gebeurtenissen die een oorzaak kunnen zijn, soms is dat zoiets kleins dat het pas op gaat vallen als de gevolgen steeds groter worden.

Veel voorkomende oorzaak is een trauma die het dier op kan lopen en niet snel genoeg kan verwerken, maar ook verkeerde /goed bedoelde signalen kunnen een dier in verwarring brengen, waarna er een verschuiving plaats vind in de energie balans.

Waar veel mensen niet zo snel aan denken: soms is de verbinding tussen verzorger en dier zo sterk dat het dier de emoties over kan nemen van de verzorger.

De verzorger die bang is dat dat lieve gezelschapshondje aangevallen wordt door alle 'boze' buurhonden, zal zich vaak zo gespannen gedragen dat het hondje ook bang gaat worden.  Ook agressie van de verzorgende (♂♀) kan op een bepaalde manier het dier beïnvloeden.

Ook emoties uit de thuisomgeving die niets met het dier te maken hebben...(verdriet/verlies/blijdschap etc) kunnen meer teweeg brengen bij het dier dan we soms beseffen. 

Werking

Bachbloesem is een energetisch middel. Dat betekent dat het een aanvullende werking heeft op de energie die te zwak is geworden, waardoor de tegenovergestelde energie te sterk aanwezig is.

Bijvoorbeeld..een hond die van nature erg beschermend is voor huis en baas...kan door een gebeurtenis zo angstig zijn geworden dat het dier alle vertrouwen kwijt is en niemand meer binnen zal laten. 

We kunnen dan iets gaan geven tegen de agressie die dan tevoorschijn komt, maar dat zal waarschijnlijk minder goed werken dan een middel die de energie weer in balans breng van het vertrouwen en misschien ook iets tegen de ontstane angst

Soms helpt het nog beter als de verzorger(♂♀)  en/of mede huisdieren ook even mee doen met deze therapie.

Bachbloesems zijn niet verslavend, hebben geen bijwerkingen en kunnen ook ingenomen worden als er andere medicatie gebruikt wordt.

onderliggende problemen

Het kan voorkomen dat er tijdens het gebruik van de Bachdruppels onderliggende problemen zichtbaar gaan worden.

Angst kan bijvoorbeeld camoufleren dat het dier erg beschermend is...Overheersend gedrag komt soms pas tevoorschijn als bijv. de traumatische onzekerheid minder is geworden.

Het gebruik van Bachbloesems wordt wel eens vergeleken met het schillen van een ui.  Als de bovenste laag er af is, komt er weer een heel nieuwe laag te voorschijn.  Wanneer deze laag goed hanteerbaar blijkt te zijn voor alle partijen, dan is het natuurlijk niet nodig om verder te gaan met een nieuwe bachmix.

Gratis consult en de prijs van een (voordelig) gebruikersflesje?

TOP

 

Contact via:

gastenboek 

gastenboek

 

contactform

 

Delen

Laatst bijgewerkt:   © Marjanka's Pages     sitemap    links 
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.